Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 17 2018
Senaste Nytt

FN-organ varnar för pilotbrist

Jeff Chiu/AP/TT: Flygplan lyfter från den internationella flygplatsen i San Fransisco, USA. Arkivbild.
Jeff Chiu/AP/TT: Flygplan lyfter från den internationella flygplatsen i San Fransisco, USA. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 14 feb 2018

Det måste utbildas hundratusentals piloter framöver för att möta efterfrågan i flygbranschen, enligt FN:s luftfartsorganisation ICAO.

Den kommersiella flygtrafiken kommer att fördubblas de närmsta 15 åren, säger ICAO:s generalsekreterare Fang Liu. Flygbolagen måste göra ett mycket bättre jobb med att attrahera kompetent personal, anser hon.

Minst 620 000 piloter kommer att behövas år 2036, och 80 procent av dessa måste utbildas till dess.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons