Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jan, 20 2019
Senaste Nytt

1000 laddplatser för elbilar i Atrium Ljungbergs fastighetsbestånd

Foto: Nissan
Foto: Nissan
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 feb 2018

Laddoperatören EWAYS har ingått ett samarbetsavtal med fastighetsbolaget Atrium Ljungberg för installation och drift av 1000 laddplatser för elbilar i Atrium Ljungbergs fastighetsbestånd under 2018.

- Att möjliggöra laddning av elbilar i fastigheter är en viktig del i utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle och vi är oerhört stolta att Atrium Ljungberg väljer EWAYS som laddoperatör säger Niclas Sahlgren, VD för EWAYS.

Under 2017 sökte EWAYS, på uppdrag av Atrium Ljungberg, och fick klartecken från Naturvårdsverkets Klimatkliv för 670 laddplatser, bland annat i Sickla, Liljeholmen, Kista och Sundbyberg. Den första anläggningen i Kista är redan driftsatt med 62 ladduttag.

 

- Vi ska stötta miljömedvetna hyresgäster och kunder och ser behovet av att installera betydligt fler laddplatser än de vi har idag. Ett samarbetsavtal har tecknats med EWAYS som kommer att vara operatör och hjälpa oss att sköta anläggningarna, både energieffektivt och kostnadsmedvetet, säger Jonas Törnell, inköpsansvarig Atrium Ljungberg.

Annons

Annons

Annons