Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 17 2018
Senaste Nytt

Flygresenärer i januari fortsätter att öka

Johan Nilsson/TT: Antalet flygresenärer i Sverige under januari månad fortsätter öka. Arkivbild.
Johan Nilsson/TT: Antalet flygresenärer i Sverige under januari månad fortsätter öka. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 08 feb 2018

Det blir allt fler som flyger i Sverige under årets första månad. Totalt var det 2,9 miljoner resenärer som flög till eller från det statliga bolaget Swedavias flygplatser under januari.

Det är två procent fler än i januari förra året.

Antalet har ökat rejält under de nio år som Swedavias statistik täcker – för nio år sedan, i januari 2009, var det 1,8 miljoner resenärer som flög.

Det är utrikesresorna som ökar i antal, medan inrikesresorna ligger på ungefär samma nivå. Ökningen sker framför allt på de stora flygplatserna Arlanda (två procents ökning), Landvetter (två procent) och Bromma (tre procent).

De senaste tolv månaderna har antalet flygresenärer ökat med totalt sex procent. Swedavia driver totalt tio flygplatser i Sverige.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons