Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 17 2018
Senaste Nytt

Dyrare med fast bredband

Isabell Höjman / TT: Billigare prata i telefon. Arkivbild.
Isabell Höjman / TT: Billigare prata i telefon. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 08 feb 2018

Data blir billigare, men fast bredband ökar i pris, visar Post- och telestyrelsens (PTS) statistik över 2017.

Mobilabonnemang med stora datamängder har blivit billigare. Jämfört med ett antal andra OECD-länder hade Sverige det billigaste priset på ett mobilabonnemang av standardstorlek.

Däremot har priset på fasta bredband ökat och där är Sverige inte billigast, enligt PTS prisgenomgång.

Anslutning av en villa till fiber har också blivit dyrare, 16 procent jämfört med 2015 till 17 445 kronor räknat på ett medianpris.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons