Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 26 2019
Senaste Nytt

Hyundai lanserar ny bränslecellsbil

NEXO är Hyundais andra generation bränslecellsbil och kommer att lanseras i Sverige och på utvalda marknader redan tidigt under 2018. Foto: Hyundai
NEXO är Hyundais andra generation bränslecellsbil och kommer att lanseras i Sverige och på utvalda marknader redan tidigt under 2018. Foto: Hyundai
Publicerad av
Christer Wiik - 17 jan 2018

Hyundai Motor meddelade under en presskonferens att tillverkarens nya bränslecellsbil döpts till NEXO. Samtidigt avslöjade man avancerade förarassistanssystem (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems) som ökar bilens autonoma potential genom att göra körningen både smidigare och säkrare.

NEXO blir den nya teknologiska flaggskeppsmodellen i Hyundais växande miljöbilsprogram och en milstolpe i företagets satsning på modeller med marknadens största utbud av drivlinor.

Hyundai Motors planerar att öka utvecklingstakten för lågutsläppsbilar, och NEXO banar väg för att nå företagets uppdaterade mål att lansera 18 miljövänliga modeller till 2025. De nya utvecklings-planerna är ännu ett steg mot Hyundai Motors övergripande mål att bidra till en renare natur genom att skapa miljövänliga bilar.

- Vätgasenergi är nyckeln till ett hållbarare samhälle, och Hyundai Motor Company har redan en tätposition inom vätgasteknologi med lanseringen av bränslecellsbilen ix35 Fuel Cell, säger Dr. Woong-chul Yang, Vice Chairman, i Hyundai Motor Company.
-  Vårt arbete för en bättre värld ger resultat, och idag är jag stolt över att kunna presentera vår andra generation bränslecellsbil, som är en höjdpunkt för våra spjutspetsteknologier.

Annons

Annons

Annons