Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 20 2018
Senaste Nytt

Swecochef blir NCC:s nya vd

Pontus Lundahl / TT: NCC får ny vd. Arkivbild.
Pontus Lundahl / TT: NCC får ny vd. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 12 jan 2018

Byggbolaget NCC hämtar sin nye vd Tomas Carlsson, 52, från byggkonsulten Sweco, enligt pressmeddelanden från de båda bolagen.

I och med Tomas Carlssons nya roll återvänder han till NCC där han tidigare har jobbat i 20 år, senast som affärsområdeschef för NCC:s svenska byggverksamhet.

Carlsson har varit vd för Sweco i fem år. Han tillträder sin nya roll senast i juli 2018.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons