Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, mar, 24 2018
Senaste Nytt

Efterfrågad produkt "microcement" lanseras för säkrare tätning i tunnelarbeten mm.

Efter många tester i vårt laboratorium och tillsammans med entreprenörer är detta nu färdigt för marknaden

Publicerad av
Redaktionen - 20 dec 2017

Microcement är en efterfrågad produkt som kompletterar vårt breda sortiment av produkter för underjordskonstruktioner, säger Karin Pettersson Country Manager UTT Mapei AB.

Kunskaper om metoder att mäta ett cementbruks egenskaper skapar underlag för att finna och utveckla lämpliga bruk för marknaden.

Microcem 8000 SR är produkten med mycket god inträngningsförmåga samt fina reologiska egenskaper. 95% av kornen i Microcem 8000 SR är mindre än 25µm. Detta möjliggör för entreprenören att lättare injektera sprickor och få ett tät konstruktion. Brukssammansättningen påverkar tunneldriften varför det är viktigt att skräddarsy en cementbruksblandning vid varje arbetsplast. Detta gör vi enkelt med vårat ”apotek” av effektiva tillsatsmedel.

Produkten är anpassad för injektering i berg men kan också användas till injektering av betongkonstruktioner, säger Karin Pettersson.

För mer information gå in på vår hemsida eller kontakta Karin Pettersson, Country Manager UTT Sverige, karin.pettersson@mapei.se telefon: 08 – 525 152 23.

Annons

Annons