Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 20 2018
Senaste Nytt

Stark försäljning av beg-bilar

Vilhelm Stokstad / TT: Mönsterdjupet besiktas inför ett bilköp. Arkivbild.
Vilhelm Stokstad / TT: Mönsterdjupet besiktas inför ett bilköp. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 09 jan 2018

Precis som bilhandeln i övrigt går även försäljningen av begagnat starkt. Försäljningen av begagnade bilar tangerade under 2017 2016 års rekordnivå, enligt siffror från Motorbranschens riksförbund (MRF).

"Bilbranschen har för de senaste tre åren haft en historiskt sett ovanligt stark efterfrågan både på nya och begagnade personbilar, vilket inte brukar ske samtidigt", skriver MRF i ett pressmeddelande.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons