Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 20 2018
Senaste Nytt

Skavsta ökade fem procent förra året

: En SAAB 2000 taxar ut för start från Skavsta flygplats i Nyköping. Arkivbild.
: En SAAB 2000 taxar ut för start från Skavsta flygplats i Nyköping. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 08 jan 2018

Stockholm Skavsta Airport hade 2 132 072 passagerare under 2017. Det är en ökning med 5,1 procent jämfört med året före, skriver flygplatsens ledning i ett pressmeddelande.

De kommersiella flygrörelserna ökade med 3,3 procent och beläggningsgraden på den reguljära flygtrafiken höjdes från 82,3% till 83,6%.

Skavsta har trafik till totalt 46 destinationer, varav 33 trafikeras av Ryanair och 13 av Wizz. Flygplatsen är privatägd till 90,1 procent sedan 1998. Nyköpings kommun äger 9,9 procent.

 

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons