Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

”Östlig förbindelse ett vallöfte från M”

Anna König Jerlmyr (M), gruppledare och oppositionsborgarråd, Stockholms stad. Foto: Moderaterna i Stockholm
Anna König Jerlmyr (M), gruppledare och oppositionsborgarråd, Stockholms stad. Foto: Moderaterna i Stockholm
Publicerad av
Christer Wiik - 20 dec 2017

Nu har Sverigeförhandlingen överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen, som tidigare meddelats finns inte Östlig förbindelse med. Förutsättningarna för att förhandla fram en finansieringslösning av den för Stockholmsregionen nödvändiga Östlig förbindelse gick upp i rök när finansborgarrådet Karin Wanngård (S) tidigare i år meddelat att Stockholms stad drog sig ur förhandlingen. ”Östlig förbindelse är ett vallöfte från oss. Regeringen behöver nu ta sitt ansvar och återuppta arbetet med en Östlig förbindelse”, säger Anna König Jerlmyr (M), gruppledare och oppositionsborgarråd.

- Istället för att underlätta för stockholmarna i deras vardag, öka framkomligheten samt minska utsläppen i innerstaden, har socialdemokraterna stängt dörren för att bygga Östlig förbindelse. Det är häpnadsväckande och ansvarslöst, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

 

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons