Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, dec, 12 2018
Senaste Nytt

Taxi Stockholm går med i Fossilfritt Sverige

Foto: Taxi Stockholm
Foto: Taxi Stockholm
Publicerad av
Christer Wiik - 14 dec 2017

Fossilfritt Sverige startades på regeringens initiativ inför klimatmötet i Paris 2015 och ska erbjuda en möjlighet vara med och påskynda samhällsomställningen. Målet är att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

För att vara en del av Fossilfritt Sverige krävs att man ställer upp på en gemensam deklaration om att bidra till målet att Sverige går före med ambitionen att bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer och att utmana andra att göra egna insatser. Man förbinder sig också att visa upp konkreta åtgärder för minskade utsläpp.

– Taxi Stockholms mål är att leverera en fossilfri transporttjänst år 2025. Därför var det ett lätt beslut att gå med i plattformen Fossilfritt Sverige och att anta Transportutmaningen - att senast år 2030 endast utföra och köpa fossilfria inrikestransporter, säger Tina Kolmskog som är hållbarhetscontroller i Taxi Stockholm.

Syftet med Fossilfritt Sverige är att vara en plattform för dialog och samverkan så att kunskap och vilja kan samlas och synliggöras.
– Satsningar som Fossilfritt Sverige är viktiga. Vi verkar inte i ett tomrum och därför är ett ständigt samtal med andra aktörer i vår omvärld väsentligt för att driva vårt eget hållbarhetsarbete framåt, säger Tina Kolmskog.

Annons

Annons

Annons