Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 20 2018
Senaste Nytt

Han blir ny generaldirektör för finska Trafikverket

2018 blir Kari Wihlman ny generaldirektör för det finska Trafikverket Foto: Nia Kaverinen
2018 blir Kari Wihlman ny generaldirektör för det finska Trafikverket Foto: Nia Kaverinen
Publicerad av
Christer Wiik - 14 nov 2017

Den 1 januari 2018 får finska Trafikverket, Liikennevirasto, en ny generaldirektör, Kari Wihlman. Han har tillsatts av det finska kommunikationsministeriet med en mandatperiod på fem år. Wihlman kommer närmast från det finska Trafiksäkerhetsverket Trafi, där han varit generaldirektör sedan 2010. Före det var han överdirektör för Fordonsförvaltningscentralen åren 2008–2009.

Trafikverkets nuvarande generaldirektör Antti Vehviläinen övergår till Kommunikationsverket för att leda ett gemensamt projekt för förvaltningsområdet som har som mål att främja införandet av 5G-tekniken i Finland. Projektet omfattar bl.a. utveckling av trafik- och kommunikationsnäten samt automatiseringen inom transportsektorn.
Källa: Kommunikationsministeriet, Finland.  

 

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons