Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 20 2018
Senaste Nytt

Tjänstemän på Trafikverket korruptionsanklagade

Lena Erixon, generaldirektör på Trafikverket. Foto: Elin Gårdestig
Lena Erixon, generaldirektör på Trafikverket. Foto: Elin Gårdestig
Publicerad av
Christer Wiik - 13 nov 2017

I TV4:s program ”Kalla Fakta” som sänds den 13 december under vinjetten: ”Mutorna längs vägen” ställs frågan ”Vad döljer sig egentligen längs de norrländska vägarna"? Här ges flera exempel på misstänkta mutor som utbetalats till några av Trafikverkets tjänstemän, bland annat bjudmiddagar, nöjesevenemang samt arrangerade bluff-fakturor. Dessa bestickningar ska enligt programmet betalats av olika regionala vägentreprenörer, däribland vägmålarföretag.

Enligt Trafikverkets generaldirektör, Lena Erixon, så har fallen åtalsanmälts – men först den här hösten, något hon beklagar.
- I de här fallen så tycker jag att man agerat för sent, det tycker jag. Och har det dröjt länge och man inte har återkommit är det självklart inte bra, säger Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon till Kalla Fakta.
Mer information följer…

 

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons