Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 20 2018
Senaste Nytt

Sämre än väntat för Viking Line

Fredrik Sandberg/TT: Kryssningsresenärer med bagage kommer till terminalen för att gå ombord på Viking Lines Finlandsfärja "Gabriella". Arkivbild.
Fredrik Sandberg/TT: Kryssningsresenärer med bagage kommer till terminalen för att gå ombord på Viking Lines Finlandsfärja "Gabriella". Arkivbild.
Publicerad av
TT - 10 nov 2017

Allt tuffare konkurrens inom trafikområdet gör att åländska rederibolaget Viking Line tvingas att vinstvarna igen. I ett pressmeddelande skriver bolaget att "rörelseresultatet för 2017 kommer att försämras jämfört med rörelseresultatet för 2016. Styrelsens tidigare bedömning var att rörelseresultatet skulle utfalla i nivå med rörelseresultatet för 2016".

Det är andra gången på kort tid som Viking Line meddelar att vinsten beräknas att bli lägre än vad som tidigare har förutspåtts. Senast var i september månad. Nyheten har fått aktien att falla 1,6 procent på Helsingforsbörsen.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons