Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 20 2018
Senaste Nytt

Ubers överklagan avslås

Kirsty Wigglesworth/AP/TT: Taxitjänsten Uber har drabbats av ett bakslag när det gäller sin verksamhet i London. Arkivbild.
Kirsty Wigglesworth/AP/TT: Taxitjänsten Uber har drabbats av ett bakslag när det gäller sin verksamhet i London. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 10 nov 2017

Taxitjänsten Uber har drabbats av ett bakslag när det gäller sin verksamhet i London. Ubers överklagan avslås gällande att företaget ska behöva betala ut minimilöner och dessutom ge anställda semesterersättning.

Beslutet kom i en arbetsdomstol i London men Uber tros nu överklaga till en högre instans, vilket gör att processen förväntas pågå i flera år till, skriver Financial Times.

Företaget är i blåsväder i London av flera skäl. I september meddelade stadens transportmyndighet att man drar in Ubers licens på grund av att bolaget visat brister i ansvarstagande i verksamheten. De närmare 40 000 personer som kör taxi för Uber har dock kunnat fortsätta med sin verksamhet tills vidare.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons