Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 20 2018
Senaste Nytt

Färre flög med SAS

Gorm Kallestad/NTB/TT: Ett SAS-plan på Gardermoens flygplats i Oslo. Arkivbild.
Gorm Kallestad/NTB/TT: Ett SAS-plan på Gardermoens flygplats i Oslo. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 10 nov 2017

Under oktober flög 2,6 miljoner passagerare med SAS. Under de tio första månaderna 2017 har bolaget totalt haft 30 miljoner passagerare – det högsta antalet någonsin under en sådan tiomånadersperiod.

Bolagets så kallade kabinfaktor, som speglar hur välfyllda flygplanen är, minskade dock med 3,8 procentenheter till 74,9 procent.

På de europeiska och interskandinaviska linjerna steg trafiken marginellt medan den minskade på de interkontinentala linjerna med 7,5 procent.

Den nominella yielden, passagerarintäkterna delat med passagerarkilometer, steg med sju procent under oktober jämfört med samma period 2016.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons