Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 20 2018
Senaste Nytt

Norwegian får njet på flyg över Ryssland

Gorm Kallestad/TT/NTB: Norska flygbolaget Norwegian får fortsatt nej till att flyga över Sibirien – en snabbväg till asiatiska destinationer. Arkivbild.
Gorm Kallestad/TT/NTB: Norska flygbolaget Norwegian får fortsatt nej till att flyga över Sibirien – en snabbväg till asiatiska destinationer. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 10 nov 2017

Norska flygbolaget Norwegian får fortsatt nej till att flyga över Sibirien – en snabbväg till asiatiska destinationer.

Det stod klart efter att norska och ryska myndigheter avslutat sina förhandlingar i går, skriver Dagens Naeringsliv.

Det gör att SAS även i fortsättningen är det enda flygbolaget i Skandinavien som har den möjligheten, en rättighet man haft i 60 år.

Vi är besvikna över att norska myndigheter inte har gjort mer för att säkra att ett norskt bolag får samma möjligheter att flyga snabbaste vägen till Kina, Sydkorea och Japan, säger Norwegians kommunikationschef Lasse Sanaker-Nielsen till tidningen.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons