Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 20 2018
Senaste Nytt

SAS tar in 1,3 miljarder

Gorm Kallestad/TT: SAS gör nyemission. Arkivbild.
Gorm Kallestad/TT: SAS gör nyemission. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 09 nov 2017

Flygbolaget SAS tar in 1 270 miljoner kronor i den riktade emission som bolaget tidigare flaggat för. Nyemissionen omfattar 52,5 miljoner stamaktier till en teckningskurs på 24:20 kronor – en rabatt på 7,3 procent jämfört med gårdagens stängningskurs.

"”Nyemissionen stärker SAS finansiella position och ger goda förutsättningar att framöver minska de totala finansieringskostnaderna", skriver vd:n Rickard Gustafson i ett pressmeddelande.

 

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons