Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, dec, 12 2018
Senaste Nytt

Tre teknikområden i fokus när Volvokoncernen arrangerar kongress i Kina

Foto: Volvo
Foto: Volvo
Publicerad av
Christer Wiik - 09 nov 2017

När Volvokoncernen står värd för sin tredje Innovation Summit i Beijing den 15 november ligger tonvikten på automatisering, elektromobilitet och uppkopplad teknik. Innovation Summit i Beijing är en fortsättning på de framgångsrika eventen i London och Bryssel tidigare i år.

– Under de närmaste tio åren kommer människorna i Asien att fortsätta flytta från landsbygden och in till städerna, vilket innebär växande sociala och miljörelaterade utmaningar. Genom att sammanföra viktiga intressenter i regionen bidrar Innovation Summit till att främja utvecklingen av hållbara lösningar och samarbeten i infrastruktur- och transportfrågor. Inom Volvokoncernen fokuserar vi mycket på tre viktiga teknikområden – automatisering, elektromobilitet och uppkopplad teknik – och vi vill på så sätt bidra till säkerhets- och produktivitetsfördelar och en hållbar miljöutveckling, vilket kommer att få mycket positiva effekter för samhället i stort, säger Martin Lundstedt, VD och koncernchef för Volvokoncernen.

Innovation Summit breddar debatten ytterligare. Talare vid eventet är bland andra Martin Lundstedt, VD och koncernchef för Volvokoncernen; Lars Stenqvist, Chief Technology Officer vid Volvokoncernen samt tjänstemän och experter från statliga myndigheter, organisationer och den akademiska världen.

Volvokoncernen kommer dessutom att visa upp en av sina senaste innovationer inom forskning och utveckling – en självkörande lastbil för körning mellan terminaler – samt en modell av projektet Electric Site.
Moderator i Beijing är Financial Times näringslivsjournalist Peter Campbell och eventet samlar viktiga beslutsfattare och intressenter som ska diskutera de tre innovationsteknikernas betydelse för morgondagens samhällen.

 

 

Annons

Annons

Annons