Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 20 2018
Senaste Nytt

Slut på skärgårdskonflikt

Janerik Henriksson/ TT: Strejkhotet inom skärgårdstrafiken är avblåst sedan parterna kommit överens om ett nytt avtal. Arkivbild.
Janerik Henriksson/ TT: Strejkhotet inom skärgårdstrafiken är avblåst sedan parterna kommit överens om ett nytt avtal. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 08 nov 2017

Parterna inom skärgårdstrafiken, LO-facket Seko och arbetsgivarparten Almega, har kommit överens om ett nytt avtal, skriver Seko i ett pressmeddelande. En planerad strejk som skulle bryta ut i nästa vecka blåses därmed av.

Avtalet är treårigt och ligger i linje med de avtal som har träffats på den övriga arbetsmarknaden.

"Vi har nu lyckats ro i hamn den fråga som konflikten handlade om, nämligen en extra satsning på de lägst avlönade på avtalsområdet", säger Mats Ekeklint, avtalssekreterare i Seko, i pressmeddelandet.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons