Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 27 2019
Senaste Nytt

Parkering Malmö i infrastruktursamarbete med Eon

Foto: Parkering Malmö
Foto: Parkering Malmö
Publicerad av
Jessica Nejman - 04 sep 2017

Parkering Malmö och Eon har beslutat att ingå ett samarbete för att bygga ut den publika infrastrukturen för laddning av elfordon i Malmö. Sammanlagt 80 laddpunkter kommer att byggas fram till oktober 2018.

Laddpunkterna ska monteras i Parkering Malmös parkeringsanläggningar samt på olika markparkeringsytor runt om i Malmö. Projektet är ett led i det hållbarhetsarbete som både Parkering Malmö och Eon driver.

Tillgången på laddplatser i Malmö har länge varit begränsad samtidigt som elbilsinnehavet ökar, skriver Parkering Malmö i ett pressmeddelande.

– I Malmö finns för närvarande cirka 1 100 laddbara fordon och siffran ökar snabbare än riksgenomsnittet. Det är därför viktigt att infrastrukturutbyggnaden sker i samma takt och med vårt projekt så kommer Malmö att kunna hänga med i utvecklingstakten på fordonssidan. Vi bygger därför såväl publik infrastruktur som laddinfrastruktur i samarbete med privata fastighetsägare. Utbyggnaden av publik infrastruktur i samarbete med Parkering Malmö är helt i linje med Eons målsättning att bidra till att uthålligt transportsystem, säger Karin Waldén. En bil står ju parkerad större delen av dygnet och då skall den även kunna laddas, oavsett om den står parkerad i ett parkeringshus eller någon annanstans.

– Detta samarbete ligger helt i linje med Parkering Malmös och Malmö stads ambition gällande utveckling av laddinfrastruktur. Tillsammans med Eon skapar vi nu förutsättningar för fler bilar i staden som drivs med förnyelsebar energi, säger Tomas Strandberg, vd på Parkering Malmö.

Projektet kommer att startas upp under hösten 2017 och genomförs med stöd ifrån Naturvårdsverkets Klimatklivsprogram.

Annons

Annons

Annons