Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Starka siffror för SAS

Foto: SAS
Foto: SAS
Publicerad av
Christer Wiik - 08 aug 2017

Trafikutvecklingen under juli var positiv och aldrig tidigare har så många resenärer rest med SAS under en julimånad. Även på SAS interkontinentala linjer reste fler passagerare än någonsin för en enskild månad. Det skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.

Under juli reste totalt 2,8 miljoner resenärer med SAS, vilket är fler passagerare än någonsin för en julimånad. Den ökade produktionen på fritidsorienterade destinationer har mottagits väl och bidrog till att SAS europatrafik ökade med cirka 9 procent i juli.

Tillväxten var störst på de europeiska linjerna med en stark respons från fritidsresandet där trafiken ökade med över 15 procent På de interkontinentala linjerna ökade trafiken med 6 procent och på inrikeslinjerna var ökningen knappt 2 procent.

- Det är glädjande att vår utökade produktion fått ett så positivt gensvar och att fler resenärer än tidigare valt att resa med SAS såväl inom Europa som interkontinentalt. Det visar att vårt erbjudande är både attraktivt och konkurrenskraftigt, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Den nominella yielden, steg 2 procent och PASK var oförändrad i juli 2017, jämfört med föregående år. 
(Yielden definieras som passagerarintäkter dividerat med betalda passagerarkilometer, RPK, exklusive charter)
(PASK definieras som passagerarintäkter dividerat med erbjudna stolskilometer, ASK, exklusive charter)

Annons

Annons

Annons