Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Lemminkäinen banar väg i Baltikum.

Lemminkäinen reparerar vägar i 11 olika områden i Estland. Foto: Lemminkäinen
Lemminkäinen reparerar vägar i 11 olika områden i Estland. Foto: Lemminkäinen
Publicerad av
Markku Björkman - 20 jul 2017

Finska Lemminkäinen har undertecknat ett stort antal avtal i de baltiska länderna, inklusive vägbyggen och så kallade smarta kontrollpunkter.

I Lettland har Lemminkäinen och lettiska Trafikverket slutit avtal om saneringen av regionalvägen P62 i sydöstra delen av landet. Arbetet förväntas bli klart i november 2018. Kontraktets värde är 14,4 miljoner euro.

Längre söderut i Litauen gav Vilnius stad Lemminkäinen i uppdrag att ta hand om byggnads- och underhållsarbeten i norra och västra delar av staden. Arbetet har inletts redan och kommer att fortsätt fram till våren 2020. Lemminkäinen återuppbygger för närvarande en annan väg i västra delen av Litauen för det litauiska vägverket. Värdet av dessa två kontrakt uppgår totalt till 13,9 miljoner euro.

I Estland har Lemminkäinen tecknat avtal med Tallinna Sadam AS (Tallinns hamn) och Estlands vägverk. Lemminkäinen bygger nya, smarta kontrollpunkter och varmgarage för fordon i Tallinns gamla stadsdel. Företaget reparerar också vägar i 11 olika områden i Estland för Estlands statliga vägmyndighet. Värdet av kontrakten i Estland är 10,3 miljoner euro.

Källa: Lemminkäinen

 

Annons

Annons

Annons