Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 26 2018
Senaste Nytt

Nya besiktningsregler i Sverige

Foto: Opus
Foto: Opus
Publicerad av
Christer Wiik - 06 jul 2017

20 maj 2018 börjar nya besiktningsregler gälla och den sista siffran i registreringsnumret är inte längre en hjälp för fordonsägaren. Nu är Opus Bilprovning först ut med en digital lösning där alla fordonsägare kan skriva in sitt registreringsnummer och omedelbart få besked om när fordonet ska besiktas nästa gång.

– Det här har varit en stor fråga för oss i branschen. De nya reglerna träder snart i kraft men påverkar redan vissa fordonsägare. Från januari kan det för vissa kunder vara felaktiga datum för nästa besiktning på besiktningsprotokollet. Vi är stolta över att som enda aktör så här tidigt kunna presentera en lösning som är både enkel och nyttig, säger Tord Fornander, Vice vd Opus Bilprovning.

Samtidigt som fordonsägare får sitt korrekta datum finns möjlighet att ange mailadress och mobiltelefonnummer. Då får de även en påminnelse inför nästa besiktning. Detta är en viktig del av tjänsten då det är fordonsägarens ansvar att hålla reda på när fordonet måste besiktas för att inte få körförbud.

Opus har sedan en tid tillbaka tagit bort felaktiga datum från besiktningsprotokollet men detta gäller inte alla aktörer på marknaden så det finns anledning att vara aktsam.

Annons