Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jul, 18 2018
Senaste Nytt

Helt ny flygplatsstad utvecklas på Stockholm Arlanda Airport

Bild: Skanska.
Bild: Skanska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 jul 2017

Swdavia ingår entreprenadavtal med Skanska om att bygga ett nytt hotell på Arlanda Flygplats. Kontraktet är värt cirka 710 miljoner kronor.

– Vi är stolta över att ha fått i uppdrag av Swedavia att bygga flygplatshotellet. Det ställer höga krav på vår effektivitet att bygga drygt 500 rum. Vi vässar vår produktion och blir skickliga på återupprepning och prefabricering, säger Kenneth Öberg, projektchef, Skanska Sverige.

Hotellet, med en yta på 20 000 kvadratmeter fördelat på 14 våningar och 503 hotellrum, blir Nordens största flygplatshotell. Det kommer att ha en kombinerad lobby och lounge, restaurang, bar och vinterträdgård.

Hotellet kommer att drivas av Nordic Choice Hotels, som tidigare etablerat Clarion Hotel på Stockholm Arlanda Airport.

– Vi investerar stort i utvecklingen av en helt ny flygplatsstad på Stockholm Arlanda Airport och för att stärka förutsättningarna för svensk tillväxt och tillgänglighet. Det nya hotellkonceptet ligger helt i linje med den efterfrågan som vi ser i vår resenärsökning och vi ser fram emot att påbörja bygget, säger Karl Wistrand, vice vd och chef Commercial & Real Estate, Swedavia.

Byggnaden kommer certifieras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM.

Byggnationen inleds i augusti 2017 och projektet planeras att vara färdigställt under det fjärde kvartalet 2019.

 

Annons

Annons

Annons