Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, apr, 26 2018
Senaste Nytt

Nu inleder Nordsydlinjen sitt sista försöksår

Foto: Waxholmsbolaget
Foto: Waxholmsbolaget
Publicerad av
Christer Wiik - 16 jun 2017

2017 är det sista försöksåret för Nordsydlinjen i Stockholms skärgård. Båtlinjen, som på drygt tio timmar knyter ihop skärgården från Arholma i norr och Nynäshamn i söder, började 2015. När det tredje och sista försöksårret börjar på måndag den 19 juni säger skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemming (C) att det är nu eller aldrig som gäller ifall det blir en förlängning. 

Nordsydlinjen går mellan den 19 juni och 20 augusti och stannar vid ett 20-tal bryggor. Nytt för året blir att linjen använder större båtar och anropar Sandhamn. 

- Det är vinna eller försvinna nu för Nordsydlinjen. Jag tror och hoppas såklart att det blir vinst och en permanentning, men då kräver det att vi ser att många reser med, säger Gustav Hemming (C), skärgårdslandstingsråd.

- Nordsydlinjen knyter ihop skärgården på ettt viktigt sätt. Att åka mellan grannöar har tidigare krävt timslånga resor fram och tillbaka till Stockholm eller Vaxholm. För besökare ger detta en möjlighet att se alla de olika skärgårdar vi har i Stockholms län och för de fastboende så öppnar det upp enkla sätt att transportera sig själv eller gods mellan öarna, säger Gustav Hemming (C), skärgårdslandstingsråd.

- Det har varit många resande under försöksperioderna hittills, även om vi såg en nedgång under förra året. Eftersom det är ett försök så måste man våga experimentera och med årets nya rutt och större båtar finns ännu större möjligheter för fler resande, säger Gustav Hemming (C), skärgårdslandstingsråd. 
Källa: Centerpartiet 

 

Annons