Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jun, 21 2018
Senaste Nytt

Swebus redo för nationaldagsfirande i Oslo

Foto: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com
Foto: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com
Publicerad av
Christer Wiik - 16 maj 2017

Det norska nationaldagsfirandet i Oslo den 17 maj lockar många från Sverige. Mer än dubbelt så många tar Swebus expressbussar till Oslo och 17-majfirandet jämfört med en vanlig vecka. Flest reser från Göteborg och Karlstad. Det skriver bussbolaget i ett pressmeddelande.

Det är populärt att resa till den norska huvudstaden för att fira 17 maj. Under flera år har Swebus sett att resandet till Oslo ökar kraftigt runt vårt grannlands nationaldag, och trenden håller i sig även i år. Resandet till Oslo idag och imorgon mer än fördubblas jämfört med tisdag och onsdag i förra veckan.
– Vi har varit osäkra om resandet till Oslo skulle öka i år med tanke på att 17 maj infaller mitt i veckan, men det är tydligt att det inte hindrar svenskarna att delta i festligheterna, säger Christel Grip, presschef på Swebus.

Flest reser med Swebus till det norska nationaldagsfirandet i Oslo från Göteborg och Karlstad.
– Många väljer att resa med våra bussar från Oslo och Karlstad tack var kort restid och täta avgångar, säger Christel Grip. Sen uppskattar många att slippa köra bil hem efter ett firande fram på småtimmarna. Vi kommer att sätta in extrabussar om det blir fullbokat. 

 

Annons

Annons

Annons