Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 26 2018
Senaste Nytt

Parkering Göteborg i elbilssatsning

Parkeringsinformationsskylt i centrala Göteborg. Foto: Christer Wiik
Parkeringsinformationsskylt i centrala Göteborg. Foto: Christer Wiik
Publicerad av
Christer Wiik - 20 apr 2017

För många är elbil en omöjlighet på grund av bristande laddningsmöjligheter. I Göteborg ska det nu bli ändring på detta. I höst börjar nämligen Parkering Göteborg att bygga ut stadens infrastruktur för elladdning. 

Parkering Göteborg är samlingsnamnet för alla tjänster och produkter kopplade till kommunala parkeringar i Göteborgs stad.
- Att erbjuda laddplatser är ett smart, hållbart och effektivt sätt att möta våra kunders och stadens behov, säger Maria Stenström, vd på Göteborgs Stads Parkering AB.

- Vi ser ju vilken vinst det skulle vara för stadsmiljön om fler hade möjlighet att gå över från bensin och diesel, säger Maria Stenström. Samtidigt är laddningsproblematiken ett hinder för många – speciellt de som bor i flerbostadshus utan egen parkering. Det vill vi åtgärda så snabbt som möjligt.

Parkering Göteborgs lösning är att erbjuda laddmöjligheter på ett antal av sina anläggningar. Upplägget bygger på att fyra platser delar på samma effektkälla (som ger 3,75-0,9 kWh, beroende på hur många elbilar som nyttjar tjänsten samtidigt). Oavsett beläggning innebär det en normalladdning som räcker gott för den som har bilen stående i närheten av hemmet över natten. Eller för den som bilpendlar in till jobbet i stan och står parkerad under arbetsdagen.

Annons