Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Nya dumpervagnar rullar ut på MaskinExpo

Mellandumpern från Etebra Maskin & Vagn erbjuds i fyra storlekar, från 7 till 13 ton. Foto: MaskinExpo
Mellandumpern från Etebra Maskin & Vagn erbjuds i fyra storlekar, från 7 till 13 ton. Foto: MaskinExpo
Publicerad av
Christer Wiik - 18 apr 2017

För att ytterligare bredda sitt program av dumpervagnar introducerar Etebra Maskin & Vagn nu två nya modeller: Mellandumpern och Lättdumpern. Varje modell är framtagen för att på bästa sätt passa olika kundgruppers specifika behov. Nyheterna presenteras på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Mellandumpern är främst designad för att passa till hjulgrävare och grävlastare, men gör förstås en utmärkt insats även bakom en traktor. Dumpervagnen finns i fyra storlekar: 7, 8, 10 och 13 ton. Den kan klara att både tippa/sänka flaket och öppna/stänga schaktlämmen i bak på flaket med endast en hydraulslang.

Vagnarna kan även fås med en mekaniskt eller hydrauliskt öppningsbar baklucka. Bottenplåten är i Hardox 450 i valfri tjocklek på 4, 6 eller 8 millimeter. Sidorna är utformade i 6 millimeters plåt med en kraftig överliggare och har en slitplåt av Hardox längst ner mot botten.

Den vridbara dragöglan är bultad mot dragstången och är ställbar i olika höjder. Genom att flytta fram axlarna kan kultrycket minskas till cirka 700 kg.

För den som vill ha en kärra för lite lättare körning finns Lättdumpern, som har samma flakmått och lastkapacitet, men med 6 millimeters klass 355-plåt i botten och 4 millimeters plåt i sidorna.

Båda modellerna har fjädrande hjulaxlar med klätterfunktion, vilket ger en lugn och stabil gång på vägen. För att ytterligare kundanpassa vagnarna finns ett stort utbud av extra utrustning. De två största storlekarna, 10 och 13 ton, av både Lättdumpern och Mellandumpern kan fås med spannmålsförhöjning, vilket ger en volym på 13 respektive 15 kubikmeter.

Sedan tidigare säljer Etebra även en serie Tungdumprar, i storlekar 10–18 ton, för de riktigt tuffa tagen.

 

 

Annons