Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jun, 21 2018
Senaste Nytt

Renoveringsprogram för Ölandsbron

Ölandsbron. Foto: Wikipedia/Tallium
Ölandsbron. Foto: Wikipedia/Tallium
Publicerad av
Christer Wiik - 10 apr 2017

I slutet av april börjar Trafikverket och entreprenören Svevia med underhållsarbetet på Ölandsbron. Arbetet kommer att pågår fram tills 31 december 2019. Det meddelar Trafikverket i ett pressmeddelande.

Underhållsarbetet inleds genom att blästra och måla om lager på bropelarna. Trafiken som kör från Öland mot Kalmar kommer att påverkas genom att ett körfält bitvis är stängt och att hastigheten längs den sträckan är sänkt till 50 kilometer per timme. Inget trafikstörande arbete utförs under pendlartider mellan kl. 06-09 och kl. 15-18.

– Underhållsarbetena på bron sker med syfte att säkerställa livslängden och garantera en fortsatt trygg och smidig resa, säger Trafikverkets projektledare Fredrik Hasselström.

Ölandsbron är en viktig del av mångas dagliga liv. För att underlätta så mycket som möjligt sker Trafikverkets underhållsarbete till största delen med trafik på bron. För arbetets säkerhet kommer hastigheten under vissa perioder och på vissa sträckor vara sänkt och detta kan leda till köer i trafiken.

– Vi är måna om att trafikanter, resenärer och godstrafik ska kunna komma fram så smidigt som möjligt och tar särskilt hänsyn till sommarveckorna 25-33 och tiden för Skördefesten. Under de tiderna gör vi inget trafikstörande arbete eftersom väldigt många normalt reser till och från Öland under just dessa perioder, säger projektledare Fredrik Hasselström.
Källa: Trafikverket

Annons

Annons

Annons