Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, nov, 13 2018
Senaste Nytt

SAS öppnar ny direktlinje Oslo-Visby

Den nya direktlinjen flygs med helt nya flygplan av typen Bombardier CRJ-900. Bild: SAS
Den nya direktlinjen flygs med helt nya flygplan av typen Bombardier CRJ-900. Bild: SAS
Publicerad av
Christer Wiik - 06 apr 2017

Den 24 juni öppnar SAS en ny sommarlinje mellan Oslo och Visby med två avgångar i veckan fram till den 12 augusti. Den nya direktlinjen flygs med helt nya flygplan av typen Bombardier CRJ-900, och kompletterar de dagliga linjerna mellan Stockholm och Visby.

- Gotland är ett populärt resemål för alla skandinaver, så vi är mycket glada att kunna erbjuda våra resenärer en effektiv direktlinje till denna semesterpärla, säger Eivind Roald, kommersiell direktör på SAS.

Gunnar Jonasson, flygplatschef på Visby Airport, kommenterar: 
- Vi vet att Gotland är en mycket populär destination bland norrmänen och vi är glada att få välkomna fler norska besökare som nu kan flyga direkt till Visby. Den nya direktlinjen är till stor del ett resultat av det framgångsrika samarbetet inom regionen för att kunna möta efterfrågan från en viktig besöksgrupp. 

Annons

Annons

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...