Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 26 2018
Senaste Nytt

Nytt brittiskt flygbolag äntrar Arlanda

Foto: Monarch
Foto: Monarch
Publicerad av
Christer Wiik - 04 apr 2017

Efterfrågan på resor till Storbritannien har ökat kraftigt de senaste åren. Under 2016 reste över 516 000 svenskar till Storbritannien vilket innebär en ökning med 77 procent sedan 2010. Nu gör ytterligare ett flygbolag entré på den svenska marknaden. Det är det brittiska lågprisbolaget Monarch som äntrar Arlanda med nya direktflyg till Manchester, Birmingham och London-Luton. Den 28 april flygs premiärturen.

Med Sverigelanseringen bidrar Monarch till att möta den ökade efterfrågan samt locka fler svenskar till att upptäcka Storbritannien, även utanför London. Den 28 april går de första turerna från Stockholm Arlanda, med direktförbindelser till musik- och sportstaden Manchester, multikulturella Birmingham samt Londonflygplatsen Luton med smidig tillgång till universitetsstäderna Cambridge och Oxford, såväl som till huvudstaden. Tidtabellerna har lagts för att göra det så enkelt som möjligt att planera in en weekendresa från Stockholm.

– Vi är väldigt glada över Monarchs lansering i Sverige och ser fram emot att välkomna svenskar till Manchester, Birmingham och London, tre perfekta weekend-destinationer med mycket att erbjuda från musik och mat till fotboll och shopping. Vi hoppas att svenska resenärer snabbt kommer att upptäcka vår höga servicegrad i kombination med bekväma avgångstider och låga priser, säger Andrew Swaffield, VD för Monarch.

Även VisitBritain, Storbritanniens turistorganisation, ser positivt på de nya direktlinjerna.

– Monarchs nya direktlinjer gör det ännu lättare för svenska besökare att upptäcka Storbritanniens pulserande städer och sevärdheter i världsklass. Manchester, Birmingham och London är inte bara fantastiska destinationer i sig utan även bra utgångspunkter för att upptäcka närliggande områden i Storbritannien, menar Gary Robson, Nordenchef för VisitBritain.

Flygen till Manchester och Birmingham kommer att avgå tre gånger i veckan (torsdagar, fredagar och söndagar) och till London-Luton två gånger i veckan (måndagar och fredagar) från Stockholm Arlanda.

Annons