Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Han är ”Årets Grundläggare”

Pär Land, vd Züblin Scandinavia AB, är ”Årets Grundläggare”. Foto: Christer Wiik
Pär Land, vd Züblin Scandinavia AB, är ”Årets Grundläggare”. Foto: Christer Wiik
Publicerad av
Christer Wiik - 17 mar 2017

Text: Christer Wiik

Under årets upplaga av Grundläggningsdagen, som nyligen ägde rum på Stockholmsmässan, delades branschpriset Guldpålen ut, belöningen för Årets Grundläggare. I år var det Pär Land, vd Züblin Scandinavia AB, som fick äran att ta emot utmärkelsen.

Guldpålen är grundläggningsbranschens egen utmärkelse för "en epokgörande eller flera betydande insatser för svensk pålningsteknik". Guldpålen instiftades 1997 av Pålentreprenörföreningen och Pålkommissionen. Priset utdelas en gång per år i samband med Grundläggningsdagen och bakom priset står Svensk Grundläggning och Pålkommissionen.

Motiveringen för årets pristagare lyder följande:
- Årets grundläggare är en entreprenör med lång erfarenhet av att bygga upp verksamheter och företag både i Sverige och utomlands.
- Genom ett ödmjukt förhållningssätt har pristagaren byggt upp en effektiv organisation som förenar det bästa av olika kulturer.
- Har framgångsrikt förenat och utnyttjat en symbios av svenska och europeiska metoder i spektakulära infrastrukturprojekt
- Besitter en hög integritet med en förmåga att lyfta blicken över företagsintresset.
- Är ett föredöme både som ledare och lojal företrädare för samverkan och utveckling mellan olika intressenter i grundläggningsbranschen.

 

                        
 

 

Annons