Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 26 2018
Senaste Nytt

SFVF bjuder in minister till ett verkstadsbesök med anledning av stor branschreform 

Bo Ericsson, vd på Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF. Foto: SFVF
Bo Ericsson, vd på Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF. Foto: SFVF
Publicerad av
Christer Wiik - 17 mar 2017

Snart lanseras Godkänd Fordonsverkstad (GFV) som är den största och mest genomgripande förändring och förbättring som bilbranschen någonsin upplevt. Med anledning av introducerandet av GFV bjuder Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, in konsumentminister Per Bolund till en rundvandring på en bilverkstad. Det skriver SFVF i ett pressutskick.

SFVF, som är Nordens största fordonsbranschförening, har gjort mängder av aktiviteter för att förändra och förbättra för bilägare.
– Vi har infört Verkstadens reparationsvillkor på cirka 1 500 verkstäder där vi genomfört över 120 juridikutbildningar och över 60 föreläsningar om verkstadskvalitet. I år har vi även släppt en bok som ger verkstäder juridisk vägledning kallad ”Verkstadshandboken”, säger SFVF:s vd Bo Ericsson.

Bilägaren kan nu se fram mot den största förbättringen någonsin inom bilbranschen. Godkänd Fordonsverkstad kommer att säkerställa den kvalitet som bilägaren har rätt att kräva av en fordonsverkstad. Alla SFVF:s personbilsverkstäder kommer att anslutas till GFV, där regelbundna kvalitetskontroller kommer ske både internt och externt av välrenommerade företag som utför tredjepartskontroller.

– GFV består till cirka 60 procent av tvingande lagstiftning och resterande del är rutiner som i olika sammanhang skyddar både bilägaren och verkstaden, säger Bo Ericsson.

SFVF, Sveriges Fordonsverkstäders Förening, är Nordens största bilbranschförening och representerar över 2 200 seriösa medlemsföretag. SFVF:s medlemmar består av professionella service-, däck-, glas- och skadeverkstäder, bil-, husbil- och husvagnhandlare samt rekonditioneringsföretag för personbilar och lastbilar.
SFVF samverkar med myndigheter, departement och organisationer på den svenska bileftermarknaden. Föreningen bevakar, informerar, är med och påverkar regler, lagar och övergripande beslut i branschen för att förbättra villkoren både för bilägare och våra medlemsföretag.

Sveriges Fordonsverkstäders Förening är medlem i den europeiska samarbetsorganisationen för bilhandel och bilverkstäder, CECRA, samt driver genom samarbetet AFCAR kampanjen för bilägarnas och verkstädernas rättigheter, Rigth-to-Repair Campaign, förkortat R2RC.­­

 

Annons