Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 26 2018
Senaste Nytt

S vill se ny stomtrafik i Stockholm Söderort

Trafik vid Gullmarsplan i södra Stockholm. Foto: Christer Wiik
Trafik vid Gullmarsplan i södra Stockholm. Foto: Christer Wiik
Publicerad av
Christer Wiik - 15 mar 2017

Socialdemokraterna i landstinget kräver att landstingsmoderaterna snarast söker statlig medfinansiering för att skapa en ny stombusslinje från Kungens kurva till Orminge i Nacka via Älvsjö och Gullmarsplan. Det skriver partiet i ett pressutskick.

Socialdemokraterna föreslog redan 2015 att SL bör satsa på nya stomlinjer i Söderort. Att landstingsmoderaterna nu öppnar för att utreda stomtrafik mellan Gullmarsplan och Älvsjö är välkommet men det går för långsamt. Socialdemokraterna är positiva till att bygga ut tvärbanan men vi behöver satsa på stomtrafiken här och nu anser Talla Alkurdi (S), oppositionslandstingsråd i landstingets trafiknämnd. 

- Äntligen har Landstingsmoderaterna som styrt SL i 10 år öppnat ögonen för att tvärförbindelserna i kollektivtrafiken i Söderort behöver förbättras. Att utreda utbyggd tvärbana är bra men kommer ta många år. Söderort växer så att det knakar och behöver bättre busstrafik här och nu, säger Talla Alkurdi (S).

Regeringen investerar miljarder på ny kollektivtrafik i Sveriges städer. Socialdemokraterna i landstinget kräver att SL söker medfinansiering för att skapa en ny stombusslinje från Kungens kurva till Orminge i Nacka via Älvsjö och Gullmarsplan.

- Landstingsmoderaterna måste utnyttja den fantastiska möjligheten som finns att ta del av regeringens satsning på ny kollektivtrafik och ansöka om investeringar i ny stombusstrafik i Söderort redan i år. Vi vill bygga ut en stomlinje hela vägen från Orminge i Nacka till Kungens kurva via Gullmarsplan och Älvsjö.

 

Annons