Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Trafikverket utökar sin verksamhet i Örebro

Foto: Holger Ellgaard
Foto: Holger Ellgaard
Publicerad av
Christer Wiik - 10 mar 2017

I december lanserade Trafikverket ett samarbete med Trygghetsrådet med målet att undersöka möjligheterna att anställa medarbetare som lämnar Ericssons verksamhet i Kumla. Nu står det klart potentialen är god. Hittills har cirka hundra personer visat intresse. Myndigheten kommer därför att utöka verksamheten i Örebro, där man redan i dag har kontor. Det skriver Trafikverket i sitt nyhetsbrev.

– Vi befinner oss mitt i en process och det är oerhört glädjande att så många redan idag har visat intresse för Trafikverket som arbetsgivare, säger Niclas Lamberg HR-direktör på Trafikverket.

Infrastruktur- som transportsektorn står inför ett systemskifte som ställer nya krav på såväl medarbetare som teknik. Den kompetens som är aktuell är framförallt bred teknisk kompetens och projektledare, men även andra yrkesgrupper.

– Min förhoppning ar att vi ska kunna gå i mål med ett flertal rekryteringsprocesser och då kunna gå i takt med när medarbetare avslutar sin Ericsson-anställning, säger Niclas Lamberg.
Källa: Trafikverket

Annons