Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jun, 21 2018
Senaste Nytt

Viking Line storsatsar på rutten Helsingfors-Tallinn

Rutten Helsingfors–Tallinn blir allt populärare. Finländarnas favoritresmål Estland lockar såväl fritidsresenärer, arbetsresande som utländska turister. Viking Line svarar på den stora efterfrågan, dels genom att dels ta in ett nytt fartyg, Viking Faster, FSTR, som trafikerar rutten under april till oktober, dels tredubblas avgångarna i juli.

M/S Viking XPRS. Foto: Ofir Amir
M/S Viking XPRS. Foto: Ofir Amir
Publicerad av
Christer Wiik - 17 feb 2017

Nya fartyget är en katamaran som kör mellan Helsingfors och Tallinn på mindre än två timmar. Katamaranen tillför flera avgångar och på sommaren trafikerar Viking Line upp till 12 turer dagligen mellan Helsingfors och Tallinn.

– Vissa kunder tillbringar gärna tid på båten medan andra vill komma fram så fort som möjligt. Det finns allt fler finländare och turister som vill göra ett kort besök till Tallinn. Därför beslöt vi att hyra in ett fartyg som kör expressturer. I år vill vi också inleda de extra turerna redan på våren och fortsätta dem långt in på hösten. Efterfrågan är så pass stor och vi vill inte lämna någon kvar på stranden, berättar Viking Lines marknadsdirektör Kaj Takolander.

 

Annons

Annons

Annons