Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, apr, 26 2018
Senaste Nytt

Swedavia slog nytt årsrekord i antal passagerare

Antalet passagerare totalt under 2016 slog nytt rekord och ökade med 5,2 procent. För sju av Swedavias flygplatser uppnåddes nya passagerarrekord. Tillväxten skedde främst inom utrikesresande. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Årets resultatet för Swedavia AB blev 717 MSEK. Foto: Swedavia
Årets resultatet för Swedavia AB blev 717 MSEK. Foto: Swedavia
Publicerad av
Christer Wiik - 14 feb 2017

Tillväxten av antalet passagerare vid Swedavias flygplatser motsvarade 5,2 procent under 2016. Antalet utrikes passagerare uppgick till 25,7 miljoner och antalet inrikes passagerare till 13,7 miljoner. En del av tillväxten under 2016 är en följd av betydande flygbolagssatsningar där nya utrikesdirektlinjer etablerats vid flera av Swedavias flygplatser.

– Den kraftiga passagerartillväxten fortsätter och vi går nu in i en fas med stora investeringar för att öka våra flygplatsers framtida kapacitet. Det handlar om mer än en fördubbling av vår investeringstakt. Samtidigt fortsätter vår stora satsning på hållbarhet och miljöförbättringar. Under december månad tillfördes tre av våra flygplatser 450 ton biobränsle som miljöreducerade samtliga Swedavias tjänsteresor med flyg under 2016. Vi inleder nu en upphandling av biobränsle även för 2017 års tjänsteresor, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

 

Annons