Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jun, 21 2018
Senaste Nytt

Circle K utökar möjligheten att tanka HVO100

Under de senaste åren har Circle K ökat tillgängligheten av den fossilfria dieseln HVO100 för tung yrkestrafik. HVO100 är ett klimatsmart alternativ till fossil diesel som minskar koldioxidutsläppen med upp till 90 procent. Nu tar Circle K nästa steg genom att även erbjuda HVO100 till personbilar på tre fullservicestationer i Göteborg; Circle K Frölunda Torg, Circle K Vänortsgatan och Circle K Olskroken.

 

Nu tar Circle K nästa steg genom att även erbjuda HVO100 till personbilar på tre stationer i Göteborg. Foto: Circle K
Nu tar Circle K nästa steg genom att även erbjuda HVO100 till personbilar på tre stationer i Göteborg. Foto: Circle K
Publicerad av
Christer Wiik - 08 feb 2017

HVO, hydrerad vegetabilisk olja, är en förnybar diesel som baseras på animaliska och vegetabiliska oljor, avfall och restprodukter och fungerar utmärkt i vanliga dieselmotorer. HVO100 har en europeisk standard, men än så länge är det enbart Citroën och Peugot som godkänt HVO100 på personbilssidan, för Euro5- och Euro6-dieselmotorer, men sannolikt kommer fler följa efter. Till dess gäller det att få godkännande från fordonstillverkaren.

– För att nå målsättningen om ett fossilfritt Sverige så måste utsläppen minska. Vi vill göra det enkelt för våra kunder att välja fossilfria alternativ. Här vill vi tillsammans med våra kunder aktivt bidra genom att även erbjuda tankställen med HVO100 för personbilar och först ut är Göteborg, säger Helena Fornstedt, Senior Director Fuel på Circle K.

Erlandsson Bygg AB är en av Circle K:s kunder som efterfrågat HVO100 för sina bilar. De var också först på plats för att premiärtanka HVO100 på Circle K Frölunda Torg.

– Vi är väldigt glada över att Circle K nu introducerar HVO100 för personbilar eftersom det innebär att vi som företag kan köra fossilfria transporter, och därmed minska koldioxidutsläppen, säger Markus Brink, VD och Koncernchef för Erlandsson Bygg AB.

 

Annons

Annons

Annons