Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

Ny vd för testanläggningen AstaZero

Publicerad av
Christer Wiik - 13 jan 2017

AstaZero, testanläggningen för aktiv trafiksäkerhet, får en ny vd. Peter Janevik, tidigare teknikchef på anläggningen, axlar rollen från och med mitten av januari 2017.

 – Det är otroligt spännande att se hur fort utvecklingen går nu, framför allt när det gäller självkörande fordon. Här kommer AstaZero att fortsätta bidra som testbädd för forskning och utveckling och jag tycker att det ska bli väldigt roligt att få ta över vd-skapet, säger Peter Janevik.AstaZero finns strax utanför Borås. Testanläggningen, som invigdes 2014, ägs gemensamt av RISE och Chalmers tekniska högskola. Företagets tidigare vd, Pether Wallin, har gått vidare till en tjänst som divisionschef i RISE.

 

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons