Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, feb, 17 2019
Senaste Nytt

Viking Line presenterar nytt fartyg

Bild: Viking Line
Bild: Viking Line
Bild: Viking Line
Bild: Viking Line
Publicerad av
Tommy Ekholm - 22 mar 2012

Viking Line presenterade för första gången sitt nya flaggskepp M/S Viking Grace i Sverige vid en presskonferens på TUR-mässan i Göteborg. Det nya fartyget tillhör en ny generation av passagerarfartyg och inleder ordinarie trafik i januari 2013.

– Vi tänker sätta en ny standard för kryssningsfartyg på Östersjön. Vi har kombinerat vår mångåriga erfarenhet av Östersjötrafik och lagt till det bästa från den internationella kryssningsmarknaden, säger Mikael Backman, koncernchef på Viking Line.

M/S Viking Grace blir världens första passagerarfartyg som drivs med flytande naturgas. Men fartygets många miljötekniska nyheter står inte i fokus vid presentationen för resebranschen på TUR-mässan i Göteborg.

– M/S Viking Grace skiljer sig inredningsmässigt från dagens fartyg på Östersjön. Från de nya premiumhytterna till promenadstråken med ljussättning som följer dygnet. Det är en genomtänkt design som genomsyrar alla ytor, säger Peter Hellgren, vd för Viking Line Skandinavien.

Framgångsrika finska arkitektbyrån dSign Vertti Kivi & Co, som inrett det nya fartyget, har arbetat enligt filosofin att resenärernas sinnen ska aktiveras genom kreativt utnyttjande av ljus, musik och dofter så att samma utrymme ger olika upplevelse beroende på om det är dag eller kväll.

Viking Grace är inrett i ett flertal stilar. Detta präglar alla utrymmen från hytter till promenadstråk samt det stora utbud av restauranger och barer, varav den största rymmer över 1 000 personer i två våningar.

Annons

Annons

Annons