Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, dec, 10 2018
Senaste Nytt

NCC bygger nya busskörfält i Göteborg

Foto: Christer Wiik
Foto: Christer Wiik
Publicerad av
Tommy Ekholm - 08 mar 2012

Nu har NCC Construction börjat bygga nya busskörfält i Göteborg för att göra busstrafiken smidigare. Målet är ett busskörfält i vardera riktningen på Övre Husargatan och Sprängkullsgatan. Ordervärdet är på 64 miljoner kronor.

Projektet omfattar sträckan från Dag Hammarskjöldsleden till Haga. Bygget av busskörfält innebär att hela gatan får ett nytt utseende. Gatubelysningen och trafiksignalsystemet kommer till exempel att bytas ut på sträckan. Arbetena görs för att kunna införa trängselskatt för biltrafiken.

Torbjörn Fant, affärschef på NCC Construction i Göteborg.

Projektet kommer att genomföras i tre etapper. Körfälten för bussar och bilar samt gång- och cykelvägar byggs i de två första etapperna, medan ombyggnaden av sidovägar och Linnéplatsen sker i den sista etappen. Därigenom ska störningstiden för butiker och boende i området minskas.

Vägarbetena i Göteborg sker på uppdrag av kommunens trafikkontor och är en del av Västsvenska paketet vars huvudman är Trafikverket.

Busskörfälten beräknas vara färdiga i mitten av december i år. Alla tre etapperna ska vara avklarade sista oktober 2013.

Annons

Annons

Annons