Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 25 2017
Senaste Nytt

Steve Ballmer till KTH

Foto: Martin Olsson
Foto: Martin Olsson
Publicerad av
Henrik Ståhl - 14 sep 2010

Den 4 oktober besöker Microsofts vd Steve Ballmer KTH. Under ett tal till studenterna kommer han att tala om och visa exempel på nya tjänster, produkter, affärsmodeller och dagsfärska samarbeten.

Temat för Steve Ballmers tal på KTH är "Den nya digitala livsstilen". Hur nya trender inom teknik möjliggör sammankopplade digitala upplevelser över flera plattformar; pc, mobil och tv – och hur allt detta blir möjligt genom nya tjänster i molnet.

Rektor Peter Gudmundson tycker att besöket visar att KTH är intressant för globala storföretag som Microsoft. – Med tanke på KTH:s styrka inom ICT-området är det oerhört värdefullt och givande att etablera närmare relationer med Microsoft. KTH vill ta en större plats inom detta område, säger Peter Gudmundson.

Ytterligare en anledning till att Steve Ballmer kommer till KTH är enligt Peter Gudmundsson att han har ett personligt intresse av att föra samtal med studenter. Han värdesätter att träffa dem i olika sammanhang för att prata om sina visioner, men minst lika viktigt tycker han att det är att lyssna på och besvara studenternas frågor.