Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 27 2019
Senaste Nytt

SL vill köra extra långa direktbussar

Foto: Västtrafik
Foto: Västtrafik
Publicerad av
Tommy Ekholm - 10 nov 2009

SL har planer på att köra extra långa ledbussar på sträckan Värmdö-Arninge. Tanken är att det ska vara en direktlinje, där bussar kör i speciella körfält, skriver Svenska Dagbladet.

SL anser att utbyggnaden av infrastrukturen i Stockholm inte går i takt med befolkningstillväxten. Därför vill man nu testa att köra bussar som går i direkttrafik på längre sträckor. Nu förbereder SL därför en förstudie där man vill köra BRT-bussar, Bus Rapid Transit, som går i speciella körfält där ny teknik gör att bussarna ges förtur framför den övriga trafiken.

Under försöket ska BRT-bussar utgå från Värmdö, gå rakt igenom Stockholm och Solna och fortsätta ut mot Danderyd och Arninge. De aktuella bussarna kommer att vara extra långa ledbussar, där bussarna har en led mer än de ledbussar som normalt körs av SL.

– Vitsen är att bussarna ska gå genom stan utan att stanna på en massa ställen. På sikt ska man också kunna konvertera dem till spårförbindelser, säger Christer G Wennerholm, ordförande i SL:s styrelse, till SvD.SL har inlett samtal med de kommuner som ligger längs teststräckan.

Annons

Annons

Annons