Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, feb, 17 2019
Senaste Nytt

Taxi Stockholm satsar på rikstäckning

Publicerad av
Redaktionen - 25 nov 2008

– Vi ser att detta är en viktig utveckling för att tillgodose efterfrågan från kunderna. Arbetsresandet ökar hela tiden och människor vill ha samma enkla och tillgängliga tjänster överallt. Det är det vi satsar på, säger Hans Nyström, som nu tar klivet från Taxi Stockholm till vd-stolen i Svea Taxi.

Med Svea Taxi hoppas Taxi Stockholm skapa förutsättningarna för nästa steg i utvecklingen – ett nationellt samarbete för taxi.

– Taxi Stockholms styrelse beslutade nyligen att prioritera arbetet med rikstäckning. Därför ökar vi innehavet i Svea Taxi till 40 procent och tillsätter en heltidsarbetande vd för bolaget, säger Mikael Andersson, vd för Taxi Stockholm, som tillsammans med Taxi Göteborg och två länsbolag är ägare till bolaget. Omkring 4 000 bilar på ett hundratal orter i Sverige ingår i Svea Taxi.

– Mitt uppdrag är att förtydliga vår samverkan inom Svea Taxi Allians genom ökad synlighet på bilarna, bättre bokningsmöjligheter och ökad kännedom om tjänsten. Men det finns också många interna skäl att samverka, tillsammans löser de olika taxibolagen in kort-transaktioner för en miljard kronor och köper en hel del nya bilar varje år, säger Hans Nyström.

De bolag som uppfyller kraven får använda Svea Taxi Allians logotyp. Det är en gul krona, som sitter på rutorna vid de bakre dörrarna.

Annons

Annons

Annons