Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 17 2018
Senaste Nytt

Nu lanseras Svea Taxi Norrbotten

Foto: Simon Hellsten
Foto: Simon Hellsten
Publicerad av
Christer Wiik - 05 dec 2016

Från och med nu syns ett nytt taxibolag på vägarna. Det är Sexans Taxi som lanseras på nytt som Svea Taxi Norrbotten efter att de i somras köpts av Taxi Stockholm. Nu är siktet inställt på att växa rejält.

Från och med idag, måndag 5 december, kan luleborna se ett nytt taxibolag på med tjugotalet bilar rulla vägarna – Svea Taxi Norrbotten. Det är en nylansering av Sexans Taxi som i juni köptes av Taxi Stockholm.

Varje år reser över en miljon personer mellan Arlanda och Luleå och en stor del av dessa är kunder till Taxi Stockholm. Efterfrågan på att mötas av ett kvalitetsbolag när resan fortsätter i Luleå är stor.- Taxi Stockholm förvärvade bolaget för att stärka upp närvaron av nätverket Svea Taxi Allians i Norrbotten. För vår del är det väldigt viktigt att kunna erbjuda våra kunder en resa med hög kvalitet och service i båda ändarna av flygresan, säger Johan Lagerhäll, VD på Taxi Stockholm.

Tony Havo på Svea Taxi Norrbotten, tidigare Sexans Taxi, ser att bolaget kommer att behöva knyta många fler åkare och förare till sig det närmaste året.- Efterfrågan är i nuläget större än vad vi klarar av med det 20-tal taxibilar som idag ingår i bolaget. Vi planerar att öka antalet rejält det närmaste året och då behöver vi hitta duktiga och kvalitetsmedvetna medarbetare som vill satsa i och köra för Svea Taxi Norrbotten, säger Tony Havo.

Lanseringen blir blygsam men lite jippo blir det ändå.- Vi kommer att mötas upp – en Taxi Stockholm-bil och en Svea Taxi Norrbotten-bil på Luleå Airport klockan tolv idag. Det är mest för att vi medarbetare i båda bolagen ska få ses och fira lite tillsammans, säger Tony Havo.

 

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons