Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, dec, 12 2018
Senaste Nytt

Ny samåkningstjänst för taxi

Publicerad av
Christer Wiik - 04 nov 2016

Tillsammans med Taxi Stockholm erbjuds nu samåkningstjänsten WayWay. Vi effektiviserar taxiåkandet genom att göra det både enkelt och ekonomiskt för företag”, säger Joakim Lundborg, en av grundarna av WayWay.

Många affärsresenärer åker av slentrian taxi ensamma, vilket både är dåligt för miljön och oekonomiskt för företaget. Faktum är att företag ofta lägger betydligt mer än vad man tror på taxiåkande. Men för att ändra resebeteendet hos sina medarbetare måste företagen få en rejäl morot. Det tror grundarna bakom WayWay, och med ett rejält ekonomiskt incitament, att minst kunna halvera kostnaden, tror man sig nu kunna förändra resandet för affärsresenärer.  

– WayWay är en konkret lösning på de stora problem vi har med utsläpp och övertrafikerade vägar. Vi behöver skapa miljömässiga lösningar redan nu och inte bara vänta på att alternativa bilar eller bränslen utvecklas för framtiden. Vi effektiviserar taxiåkandet genom att göra det både enkelt och ekonomiskt för företag, säger Joakim Lundborg.

Genom WayWays mobilapp matchas affärsresenärer snabbt ihop med varandra beroende på vilka platser de vill resa från och till. Ihop med samarbetspartnern Taxi Stockholm erbjuds hög service och en seriös tjänst som ger ett tryggt resande. WayWay samarbetar enbart med etablerade taxibolag med erkänt hög kvalitet, som har utbildade och legitimerade förare. 

– Genom att låta WayWay ta del av våra data kan vi erbjuda våra kunder att samåka på ett mycket enkelt sätt. Vi ser mycket positivt på samarbetet med WayWay eftersom det går helt i linje med vår ambition att fortsätta utvecklas som det mest hållbara komplementet till t ex. kollektivtrafik och privatbilism i, till en början, Stockholm, säger Johan Lagerhäll, vd på Taxi Stockholm.

Ett hundratal företag använder redan i dag WayWay och antalet ökar stadigt. – Ju fler användare det är som registrerar sig, desto lättare blir det att använda tjänsten och hitta någon att dela sin resa med. Alla som väljer att dela taxi får dessutom en ny möjlighet till oväntade möten med sina medresenärer, säger Joakim Lundborg.

Joakim Lundborg, en av grundarna av WayWay, en ny samåkningstjänst för taxi. Foto: WayWay

Annons

Annons

Annons