Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Rekordsommar för BRA på Gotland

Foto: BRA
Foto: BRA
Publicerad av
Christer Wiik - 13 sep 2016

Flygbolaget BRA kan se tillbaka på en rekordsommar till Gotland. Aldrig tidigare, inte ens under Gotlandsflygs 15-åriga historia har så många flugits till ön som i juli i år. Utslaget på hela sommaren (juni-augusti) så har antalet passagerare ökat med 2,5 procent jämfört med i fjol.

Juli 2016 går till historien som den bästa månaden någonsin i flygbolaget BRA och gamla Gotlandsflygs 15-åriga historia. Då flög hela 45 000 personer med BRA till eller från Gotland. Utslaget på hela sommaren (juni-augusti) har den totalt sett varit väldigt bra, då antalet passagerare ökade med 2,5 procent jämfört med i fjol.

– Gotland har varit oerhört populärt i sommar och vi på BRA har slagit våra tidigare passagerarrekord med hela 45 000 passagerare ombord i juli. Totalt är det främst våra direktlinjer till och från Göteborg, Malmö och Stockholm/Bromma som uppvisar ökning, säger Sakarias Ronquist, regionchef för BRA på Gotland.

Totalt flög över 102 000 personer med BRA till och från Gotland i sommar (juni-augusti). Priskampanjer och ökad kapacitet är starka bidragande orsaker till ökningarna.

– Vi har haft en tydlig och stark lanseringskampanj i hela Sverige, samt en större sommarkampanj på samtliga åtta destinationer som vi flyger direkt ifrån. Kunderna har helt enkelt kunnat hitta billigare biljetter under attraktiva tider på de olika linjerna, säger Sakarias Ronquist.

Annons

Annons

Annons