Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, feb, 17 2019
Senaste Nytt

Årets Bergsprängare utsedd

Carry Häggqvist, Skanska, är Årets Bergsprängare. Foto: Annica Bray
Carry Häggqvist, Skanska, är Årets Bergsprängare. Foto: Annica Bray
Publicerad av
Christer Wiik - 18 mar 2016

Under Bergsprängningskommitténs årliga arrangemang BK-dagen utsågs nyligen Carry Häggqvist, Skanska, till Årets Bergsprängare. Carry har arbetat lite över 40 år i bergsprängningsbranschen och han minns tiden när man fortfarande handborrade.

BK-dagen är den svenska bergbranschens årliga mötes- och diskussionsforum. Traditionsenligt ägde arrangemanget rum på Stockholmsmässan i mitten av mars, denna gång för 61:a gången. Under BK-dagen delas det årliga priset Årets Bergsprängare ut och i år var det alltså en veteran från Skanska, Carry Häggqvist, som tilldelades den ärofyllda utmärkelsen med följande motivering:  

”Årets Bergsprängare har gång efter annan visat prov på en enorm sprängskicklighet och har en djup kunskap om sprängämnen och berg var för sig - och i kombination. Han delar med sig av det han lärt sig genom åren och alla som jobbar med honom smittas av hans lugn och trygghet. Med sitt goda anseende, gedigna yrkeskunnande, förmågan att jobba för att utveckla säkerhet och nya metoder har han lyckats genomföra många väl genomförda sprängprojekt”

Läs mer om BK-dagen i Nordisk Infrastruktur Nr.2-2016

 

 

Annons

Annons

Annons