Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 22 2017
Senaste Nytt

Geoteknikerna möts på Stockholms-mässan

 Grundläggningsarbete med masstabiliseringsteknik vid Roslagsbanan, norr om Stockholm. Foto: Christer Wiik
Grundläggningsarbete med masstabiliseringsteknik vid Roslagsbanan, norr om Stockholm. Foto: Christer Wiik
Grundläggningsdagen 2015 samlade cirka 700 personer. Foto: Christer Wiik
Grundläggningsdagen 2015 samlade cirka 700 personer. Foto: Christer Wiik
Publicerad av
Christer Wiik - 09 mar 2016

Geoteknikbranschen, den som lägger grunden för den svenska infrastrukturen, möts åter på Grundläggningsdagen den 17 mars på Stockholmsmässan.  Denna gång är huvudtemat ”Gränslös geoteknik”.

Grundläggningsdagen är Svenska Geotekniska Föreningens (SGF) årliga arrangemang, som i år äger rum för den 37: gången. Arrangemanget riktar sig till entreprenörer, beställare, konsulter, myndigheter med flera inom grundläggningsområdet i vid bemärkelse. Detta avspeglar sig också i föredragen som har en bred spännvidd.

Huvudrubrikerna för årets arrangemang är: * "Geoteknik utan gränser"

* "§ i geoform"  (branschjuridik)

*  "FoU 1"      

*  "Tunnlar i city"    

* "FoU 2"

* "Mitt liv som geokonstruktion"

GuldpålenUnder Grundläggningsdagen kommer även den årliga utmärkelsen ”Guldpålen” att delas ut. Guldpålen instiftades 1997 av Pålentreprenörföreningen och Pålkommissionen. Priset utdelas av SAFE, numera Svensk Grundläggning och Pålkommissionen. Även SGF delar ut pris, bland annat för 2015 ås bästa examensarbete.

Fakta Svenska Geotekniska Föreningen Svenska Geotekniska Föreningen (SGF) bildades 1950 och består av drygt 1250 enskilda medlemmar. SGF har till ändamål att främja utvecklingen av geoteknik med grundläggningsteknik och miljögeoteknik i ett nationellt och internationellt perspektiv. Föreningen ska även skapa mervärde för medlemmarna driva utveckling, påverka nationellt samt sätta svensk geoteknik och miljögeoteknik på den internationella kartan. 

Läs mer om Grundläggningsdagen här:www.grundlaggningsdagen.nu 

 

 

 

 

Annons